Home
Dorpspamflet Agenda Fietsroutes Organisaties
Handelaars Tour


Buiten Gewone Buurt

Intussen is de nieuwsgierigheid van veel mensen gewekt rond die erkenning als Buiten Gewone Buurt. Bij het binnenrijden van het dorp, wijst een bord je er trouwens op dat je in een Buiten Gewone Buurt komt! Hoe dat komt?

Wel, de Koning Boudewijnstichting heeft een programma waarin ze samenwerkingsverbanden ondersteunt als er door het beleid, het bedrijfsleven en de bewoners samengewerkt wordt om de leefomgeving op een structurele en blijvende manier te verbeteren..
Vorig jaar werd er vanuit Kerkom daartoe een aanvraag ingediend. Centraal hierin staan de verbetering van de vergaderinfrastructuur en de omgeving van het schooltje en de toegankelijkheid van de parochiezaal.
Uiteraard moeten we vanuit de Dorpsraad en de parochie die dingen nu - in samenspel en samenspraak met Stad en OCMW - ook realiseren. De Koning Boudewijnstichting helpt ons in ieder geval met de financiering ervan: in totaal kunnen we 300.000 Bef krijgen als we het goed uitvoeren. Maar je begrijpt wel dat de feitelijke kosten veel hoger oplopen, zeker als we het allemaal laten doen.
Vandaar dat we hopen dat sommige bewoners er zich toe geroepen voelen om eens mee hun handen uit de mouwen te steken...

 

Terug | Verder

 

 

Hosting & Design || Yappa