Home
Dorpspamflet Agenda Fietsroutes Organisaties
Handelaars Tour

 

Student Yoeri Severy brengt Kerkom op het net

Sint-Truiden - Kerkom is het eerste kerkdorp van Sint-Truiden dat met een eigen website op internet uitpakt. Het lag voor de hand dat de 17-jarige Yoeri Severy zijn dorp zou bezorgen; hij werkte immers ook al actief mee aan de website van STVV. Wat er zoal reilt en zeilt in het computerbrein van Yoeri, laten we hem zelf vertellen.

Yoeri: "Voor mij is het minder baanbrekend dan het misschien lijkt. Voor ik kon lezen of schrijven, zo rond mijn zesde, was ik al met computers bezig. Ik kreeg toen van vader een Commodore en speelde er spelletjes op. Rond mijn tiende kreeg ik een echte computer en vanaf mijn veertiende begon ik te experimenteren met websites.
Via mijn vriend Wim Steynen uit Gingelom (C21) kwam ik in contact met een firma die me materiaal en pakketten ter beschikking stelden en me de basis aanleerde. Mijn eerste website maakte ik met foto's en Latijnse teksten. Met het geld dat ik er verdiende, bekostigde stelselmatig mijn computer en toebehoren. En momenteel ook mijn aansluitingskosten, want dat begon flink op te lopen voor mijn ouders. Papa sart me dat ik een computerfreak ben die zijn telefoon constant belast. En mama noemt mijn manie voor computers een noodzakelijk kwaad. Desondanks voel ik dat ze me volop steunen en dat ze fier zijn op mijn prestaties. Dat motiveert me om ermee verder te doen. Ikzelf vind het een interessante hobby die enorm veel tijd in beslag neemt, maar waar ik me gelukkig mee voel. Ik volg nu het laatste jaar wetenschappen-wiskunde en kan alles nog steeds goed combineren. Zelfs met een vriendin die mijn werk waardeert."

Virtuele reis

"Wat mijn richting volgend jaar wordt, zien we wel. Voorlopig hou ik me onder meer bezig met de aanpassingen en vervolmaking van de website van Kerkom. Internet wordt immers alsmaar belangrijker en via dat medium wil ik ons dorp aan de wereld tonen. Het idee om de website te ontwerpen kwam van Joseph Claes, voorzitter van de dorpsraad. De uitwerking heeft hij aan mij overgelaten. Ons dorp wordt voorgesteld als een bloeiende gemeenschap, in een prachtig landelijk kader met leuke fietsroutes, en in de schaduw van een mooi kasteel.
De website biedt een virtuele rondreis doorheen de streek aan de hand van teksten en foto's. Verder werk ik met het STVV webteam van vrijwilligers mee aan de virtuele tour van Staaien en zit ik steeds op mijn kamer nieuwe dingen uit te proberen."

Wie Yoeri's website wil bezoeken, surft maar eens naar http://www.kerkom.net

(MF - De Weekkrant 20 januari '00)

Hosting & Design || Yappa